Γλασαρισμένα Μπουτάκια Κοτόπουλου

 

Γλασαρισμένα Μπουτάκια Κοτόπουλο


Χρόνος Εκτέλεσης:  40 λεπτά

Συστατικά (για 2 άτομα):

Μποτάκια Κοτόπουλο: 8

BBQ Sauce (extra tip: Jack Daniel’s Sweet Honey): 8 κ.σ.

Καρυκεύματα της επιλογής σας (Προτείνεται: αλάτι, πιπέρι, κόκκινη γλυκιά πάπρικα, λίγος χυμός λεμονιού, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, κάρυ): 8 κ.σ.

Βούτυρο: 8 κ.σ.

Ketchup: 250 ml

Μαύρη ζάχαρη: 100 γρ.

Κρέμα Balsamico: 3 κ.σ.

Worcestershire Sauce (προαιρετικά): 1 κ.σ.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

1.       Αφαιρέστε το κόκαλο από τα μπούτι κοτόπουλου, μπορεί να είναι μία μονότονη διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα στο τέλος θα σας αποζημιώσει.

2.       Αφαιρέστε την πέτσα  από το ψαχνό και τοποθετήστε τη κάτω από το κοτόπουλο για να το τυλίξετε αργότερα.

3.       Πασπαλίστε με τα καρυκεύματα και στην συνέχεια αλείψτε το μπούτι με την ΒΒQSauce.

4.       Τυλίξτε σφιχτά το ψαχνό με την πέτσα και πασπαλίστε μεγάλη ποσότητα καρυκευμάτων σε όλες τις πλευρές.

5.       Τοποθετήστε το βούτυρο σε δύο δίσκους μπάρμπεκιου αλουμινίου και θερμάνετε για λίγο στο μπάρμπεκιου. Καλύψτε ολόκληρους τους δίσκους με το υγρό βούτυρο και τοποθετήστε 4 τεμάχια κοτόπουλου σε κάθε δίσκο με την ένωση από το τύλιγμα στραμμένη προς τα κάτω.

6.       Ρυθμίστε το BBQ για έμμεσο ψήσιμο, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 220 ° C και κλείστε το καπάκι. Τοποθετήστε και τους δύο δίσκους μπάρμπεκιου αλουμινίου στη μέση της ψησταριάς και ψήστε έμμεσα για 40 λεπτά.

7.       Όσο το κρέας ψήνεται στο BBQ , φτιάχνετε το γλάσο . Ανακατέψτε μαζί το κέτσαπ, τη ζάχαρη, το ξύδι, 2 κ.σ. νερό, τη σάλτσα Worcestershire και 1 ½ κ.σ. καρυκευμάτων και αφήστε το να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα.

8.       Σηκώστε τα κοτόπουλα από το δίσκο και ψήστε τα για λίγο ακριβώς πάνω από τη φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανά. Περιχύστε τα με το γλάσο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

Καλή σας όρεξη! 

 

Αναδημοσίευση στην Landmann Greece από τη Landmann USA