Πως να καθαρίσετε την ψησταριά σας

 

Πώς να καθαρίσετε την ψησταριά σας

Κάντε την ψησταριά σας να αστράφτει σε μόλις 15 λεπτά. Τα εργαλεία που χρειάζεστε: γάντια εργασίας, σαπούνι πιάτων, αλουμινόχαρτο,

χαρτί κουζίνας, μια βούρτσα σχάρας, ένα κουβά, μερικά ειδικά μαντηλάκια ή ένα βαμβακερό πανί και ένα σκουπάκι.



Λεπτό 1: Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι διακόπτες είναι στη θέση off. Ενώ η ψησταριά είναι ελαφρώς ζεστή, κλείστε και αποσυνδέστε τη φιάλη υγραερίου.

Λεπτό 2: Φορώντας γάντια εργασίας, αφαιρέστε τις σχάρες και τα κάτοπτρα των καυστήρων. Τοποθετήστε τα σε ένα κουβά με ζεστό νερό αναμεμιγμένο με σαπούνι πιάτων.

Λεπτά 3 και 4: Προσεκτικά καλύψτε τα ζεστά μέρη με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο για να τα προστατέψετε. Με τη βούρτσα σχάρας, τρίψτε την κάτω πλευρά της ψησταριάς. (Το υπόλειμμα που υπάρχει εκεί είναι μια ακίνδυνη συσσώρευση άνθρακα που προέρχεται από λίπος και καπνό.)

Λεπτά 5 έως 7: Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα σχάρας για να καθαρίσετε τα εσωτερικά τοιχώματα. (Η στάχτη και τα υπολείμματα θα πέσουν επάνω στο αλουμινόχαρτο). Σκουπίστε τα τοιχώματα με χαρτί κουζίνας.

Λεπτά 8: Αφαιρέστε το δίσκο συλλογής λίπους και γυρίστε τον ανάποδα πάνω από ένα κάδο απορριμμάτων για να τον αδειάσετε. Τοποθετήστε τον δίσκο μέσα στον κουβά για να μουλιάσει.

Λεπτά 9 έως 11: Βγάλτε τις σχάρες, τα κάτοπτρα και το δίσκο έξω από τον κουβά. Τοποθετήστε τα σε έναν τοίχο ή σε ένα περβάζι, τρίψτε τα με τη βούρτσα σχάρας και στη συνέχεια ψεκάστε με ένα λάστιχο για να τα ξεπλύνετε.

Λεπτό 12: Πετάξτε το αλουμινόχαρτο και τρίψτε τα μέρη της ψησταριάς με τη βούρτσα σχάρας. Τοποθετήστε στη θέση τους τις σχάρες, τα κάτοπτρα και το δίσκο συλλογής λίπους (δεν χρειάζεται να τα στεγνώσετε) και επανασυνδέστε τη φιάλη υγραερίου.

Λεπτό 13: Εάν η ψησταριά σας έχει ντουλάπι, σκουπίστε τα πορτάκια και τυχόν υπολείμματα στο εσωτερικό με ένα σκουπάκι.

Λεπτά 14 και 15: Με μερικά ειδικά μαντηλάκια καθαρίστε το εξωτερικό μέρος της ψησταριάς και το εσωτερικό του ντουλαπιού. (Για ψησταριές με επικάλυψη από πορσελάνη, χυτοσίδηρο ή κεραμικό, χρησιμοποιήστε βαμβακερό ύφασμα βρεγμένο με σαπουνόνερο και ακολουθήστε με ένα στεγνό πανί). Voilà! Σαν καινούργιο.

 

Πηγή: LANDMANN USA