Λαχταριστά μπούτια κοτόπουλου

 

Υλικά

Για 8 μερίδες

8 μπούτια κοτόπουλου

8 κουταλιές της σούπας μπάρμπεκιου

8 κουταλιές της σούπας καρυκεύματα για πουλερικά

8 κουτ. σούπας βούτυρο

250 ml κέτσαπ (tip: Heinz)

100 g καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι

1 κουταλιά της σούπας σώς Worcestershire

 

Εκτέλεση:

1. Αφαιρέστε τα κόκκαλα από το πάνω μέρος των μπουτιών. Αυτό μπορεί να είναι λίγο κουραστικό, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Αφαιρέστε την πέτσα από το κρέας, αλλά αφήστε τη να βρίσκεται στην άκρη.

 

2. Απλώστε ελαφρά τα καρυκεύματα πουλερικών στο εσωτερικό και περάστε τα με σώς μπάρμπεκιου. Τυλίξτε το κρέας σφιχτά γύρω-γύρω με την πέτσα σαν δεματάκι. Τρίψτε αρκετή ποσότητα από τα καρυκεύματα σε όλες τις πλευρές.

 

3. Τοποθετήστε το βούτυρο σε δύο δίσκους αλουμινίου για μπάρμπεκιου και βάλτε τους στην ψησταριά για λίγο ώστε να ζεσταθούν. Απλώστε το υγρό βούτυρο στους δίσκους και τοποθετήστε 4 δεματάκια σε κάθε δίσκο με το δέσιμο προς τα κάτω.

 

4. Ετοιμάστε το καπνιστήρι για έμμεσο ψήσιμο, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 220 ° C και κλείστε το καπάκι. Τοποθετήστε τους δίσκους μπάρμπεκιου αλουμινίου στη μέση της σχάρας και ψήστε έμμεσα για 40 λεπτά.

 

5. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το κέτσαπ, τη ζάχαρη, το ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας νερό, τη σώς Worcestershire και 1 ½ κουταλιού της σούπας καρυκεύματα για πουλερικά και αφήστε το να μαγειρευτεί σε μια κατσαρόλα.

 

6. Βγάλτε τα μπούτια κοτόπουλου  από τον δίσκο κα τοποθετήστε τα για λίγο πάνω από τη φωτιά  ώστε να ψηθούν και να γίνουν τραγανά.. Αλείψτε τα με τη σώς πριν τα σερβίρετε.

 

Πηγή: Landmann UK